Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op veel voorkomende vragen:

  • Hoe kan ik het beste beginnen met een Trotter One Wheel?

Het is niet toegestaan de Trotter One Wheel te berijden zonder de handleiding te hebben gelezen.

Wij raden nadrukkelijk aan persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen tijdens het oefenen en verder gebruik van de Trotter One Wheel. Denk hierbij aan een helm, knie. elleboog en pols bescherming.

Je kan het best starten op een lege parkeerplaats of schoolplein en met behulp van een tweede persoon het op en afstappen te oefenen. Dit kan ook langs een hekwerk of een muur. De volgende stap is rustig stukjes heen en weer rijden met ondersteuning om de bediening van de Trotter one wheel te testen. Als je genoeg vertrouwen hebt gekregen kan je proberen zonder ondersteuning verder te rijden. Sturen met de Trotter one wheel doe je door het board te 'kanten'.

Let op! Bij vallen is het board altijd ondergeschikt aan de berijder. Denk aan de persoonlijke veiligheid en niet aan de Trotter One wheel.

  • Hoe lang duurt het om met een Trotter One Wheel te leren rijden?

Dat verschilt per persoon. Leren rijden met een Trotter One Wheel is een beetje te vergelijken met leren fietsen heeft wat oefening en tijd nodig. De meeste mensen hebben de Trotter binnen een uur redelijk onder controle en kunnen ze ruime rondjes rijden en zonder ondersteuning op- en afstappen.

  • Mag ik de Trotter One Wheel op de openbare weg gebruiken?

Wettelijk is het Trotter One Wheel hoverboard nog niet toegestaan op de openbare weg.

  • Welk gewicht kan de Trotter One Wheel maximaal dragen?

De Trotter One Wheel is ontworpen om een gewicht tot 120 kilo te kunnen dragen.

  • Op welke ondergrond kan ik rijden met mijn Trotter One Wheel?

De Trotter One Wheel kan op vrijwel iedere ondergrond worden gereden, maar werkt het beste op een droge verharde ondergrond. Bij onvoldoende grip is de kans op vallen groot. Het is echter ook mogelijk om de Trotter One Wheel te gebruiken bij een licht vochtige ondergrond maar je kunt het beter niet gebruiken wanneer het regent of om door plassen te rijden.

  • Hoe lang duurt het voordat mijn Trotter One Wheel is opgeladen?

Het duurt ongeveer 2 uur voordat het Trotter One Wheel board volledig is opgeladen.

  • Wat is de juiste bandenspanning?

De juiste bandenspanning is 1 BAR. De bandenspanning dient bij normaal gebruik om de vier weken gecontroleerd te worden.